Koemaastot


Koekausi 2023-2024 on pian käsillä

Pohjois-Savon Ajokoirayhdistys on vireästi toimiva ajokoiria harrastava yhdistys Pohjois-Savossa, joka toimii ajokoiraharrastajien yhdyssiteenä alueella. Jäseniä yhdistyksessä on lähes   700. Harrastuksen ja suomenajokoiran jalostuksen kannalta koirien koetoiminta on tärkeää. Ilman koemaastojen luovuttajia tämä ei onnistu. Kiitämme jo etukäteen teitä yhteistyöstä, te mahdollistatte koetoimintamme harjoittamisen.

Kokeen onnistumisen yksi tärkeimistä asioista on hyvät koemaastot. Olemme saaneet vuodesta toiseen hyviä maastoja, joista on löytynyt koekoirille ajettavaksi jäniksiä ja kettuja.  Koirien kokeissa käyttäminen on muutakin kuin kilpailua, se on tärkeä jalostusmateriaalin keräämistilaisuus. Tästä nöyrä Kiitos kuuluu Teille maanomistajille ja metsästysseuroille.

Lähetämme tulevan kauden koemaastohakemukset kesä-heinäkuussa.

Koemaastojen luovuttajat voivat seurata maastojen käyttöä tältä sivulta. Ilmoitamme koetta edeltävänä torstaina tällä sivulla kokeissa käytettävät maastot ja varamaastot. Jos maasto ei ole mainittu luettelossa, silloin maastoon ei tule koekoiraa ja se on seuranne omassa käytössä.

Koetoimikunnan yhteystiedot:
Puheenjohtaja:
Matti Karppinen, p. 050 361 1391, email: maheil (at)  outlook.com 
Sihteeri: Paavo Hiltunen, p. 044 765 5221, hiltunenpaavoa @gmail.com

****