Tiedotuksia  


Ajankohtaisia tiedotteita jäsenille:

Jäsentiedote 20.12.2023

Syystalviset kiireet alkavat olla lopuillaan ja valmistaudumme pikkuhiljaa joulun viettoon. Syksy kului nopeasti kokeiden järjestelyissä ja omien koirien treenaamisessa. Valitettavasti jäätilanne häiritsi koirien kouluttamista varsinkin näiden isojen ja syvien vesistöjen rantamaisemissa ja sen jälkeen ”kiprakat” pakkassäät rajoittivat myös koiraharrastusta. Joitakin kokeita jouduttiin perumaan keliolosuhteiden takia. Luntakin alkaa olla ihan riittämiin ja maastoihin meno hankaloituu. Nyt olisi oikea aika ottaa vanhat perinteet käyttöön eli sukset, niillä on mukava sivakoida vähän paksummassakin lumessa.

Koronatauti on jälleen lisääntynyt voimakkaasti, onneksi jonkin verran lievempänä. Toivotaan, että siitä ei olisi jatkossa suurempaa haittaa meidän harrastukselle ja toiminnalle.
Kuluneen vuoden kohokohtana muistuu mieleen mm. yhdistyksen 50-vuotisjuhlat heinäkuun lopulla, nämä järjestettiin kaksivaiheisena, ensin virallinen osuus päivällä ja sitten illalla jatkettiin kesätapahtuman merkeissä juhlaa. Juhlaväkeä oli runsaasti paikalla varsinkin iltatapahtumassa. Juhlajärjestelyistä saatiin paljon positiivista palautetta.

Vuosikokous lähestyy

Kahden kuukauden päästä järjestettävässä vuosikokouksessa yhdistyksen puheenjohtajan pitkäksi venynyt pesti päättyy ja jäsenistön on aika valita seuraaja. Kolmisen vuotta sitten ilmoitin jo, että viimeistään vuoden 2024 vuosikokouksessa tulen jättämään puheenjohtajan tehtävät. Hallitus kaipaa myös sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävien hoitajia. Nyt mietintämyssy päähän ja selvittämään ketkä haluaisivat ottaa haastavat mutta mielenkiintoiset tehtävät hoitaakseen. Hallituksessa jäseninä mukana on nuorehkoja ja osaavia henkilöitä, jotka pystyvät ja osaavat hoitaa hallitukselle annettuja tehtäviä, mutta uusia innokkaita henkilöitä tarvitaan hallitukseen ja yhdistyksen muihinkin tehtäviin..

Nyt alkaa olla Joulunaika ja pian vuosikin vaihtuu, näitä vietämme nautiskellen ja lepäillen huolehtien jahtikavereistamme. Loppiaisen jälkeen alkaa täysi touhu yhdistyksen toiminnassa, silloin olemme innokkaita ja levänneitä jatkamaan koiraharrastusta ja eri tehtäviä ja valmistelemaan vuosikokousasioita.

Toivotan Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta 2024, arvoisat jäsenet!

Tavataan viimeistään vuosikokouksessa 22.2.2024 klo 19.00 sekä valtakirjojen tarkastuksessa ja kahvittelussa klo 18.00.

Kiitokset hyvästä yhteistyöstä vuosien varrelta!

****

Jäsentiedote 27.6.2023

Toivotan lämpimiä kesäpäiviä teille arvoisat jäsenet!

Tosiaan kevät ja alkukesä on ollut vaihtelevaa ilmojen suhteen, välillä on hyvin kylmää ja tuulista ja sitten taas lämpimän mukavia ilmoja, mutta naatitaan!

Onneksi koronan riesat ovat jääneet vähemmälle ja toiminta on normalisoitunut. On pystytty pitämään tapahtumat normaalisti ja vuokraustoiminta käynnistynyt pikkuhiljaa ja sen suhteen näyttää kesä hyvältä, lähes kaikki kesäviikonloput on varattu ulkopuolisten juhlijoiden käyttöön.

Mehtäkoeranäyttely pidettiin 20.5 yhdessä Beagleporukan kanssa, tapahtuma onnistui hyvin, koiria oli ilmoittautunut reilu 440. Tästäkin tapahtumasta saadaan talkootyökorvauksia jonkin verran yhdistyksen taloutta tukemaan.

Näyttelyrintamalla meillä on vielä järjestettävänä kaksipäiväinen kansainvälinen koiranäyttely Sorsasalon raviradalla 5.-6.8.23 yhdessä Pohjois-Savon Dreeverikerhon ja Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajien kanssa. Meidän tehtäviin kuuluu mm. mitoitus, kuljetusasiat, rakentaminen ja talonmiesryhmässä toimiminen, joten hommia riittää suuremmallekin talkooporukalle. Näyttelyn pystytys tapahtuu perjantaina 4.8 klo 9.00. alkaen. Tulkaahan talkoisiin, sillä kun hoidamme meille määritellyt tehtävät hyvin, niin talkootyökorvauksia tuloutuu Ajokoirayhdistykselle hyvä potti. Lisätietoja saatte allekirjoittaneelta.

Superviikonloppu lähenee myös pikkuhiljaa eli vietämme yhdistyksen 50-vuotisjuhlaa 29.7.23 klo 13.00 alkaen Punttisilimässä ja sitten samana iltana vietämme perinteistä kesätapahtumaa klo 18.30 alkaen eri kilpailujen ja perinteisen lohisopan merkeissä.  Molemmissa tapahtumissa musiikista vastaa tangokuningas Johannes Vatjus. Tapahtumissa myydään arpoja ja onnellinen arvanostaja palkitaan Tracker-koiratutkalla kesätapahtuman päätteeksi. Tervetuloa eri tapahtumiin! Sunnuntaina 30.7 Suomen Ajokoirajärjestö järjestää Punttisilimässä jalostustarkastuksen suomenajokoirille.

Kesän rientojen jälkeen syksy saapuu yllättävän nopeasti. Nyt viimeistään on aika alkaa kuntouttamaan koiria, mikäli kelit sallivat, ei kuitenkaan helteellä. Siinähän sitä omaa kuntoakin saadaan kohennettua.

Näillä mietteillä syksyä kohti!

****

Jäsentiedote 18.12.2022

Kuluva vuosi alkaa olla ”taputeltu”, sillä jouluun on aikaa enää vajaa viikko.

Korona jyllää edelleen, mutta sen vaikutukset ovat olleet miedompia ja olemme voineet kaikki suunnitellut tapahtumat järjestää ja talouskin saatu paranemaan verrattuna kahteen edelliseen vuoteen.

Pitkäaikainen sihteerimme on jäämässä sivuun toiminnastamme ja olemme käynnistäneet uuden sihteerin haun. Olkaahan aktiivisia ja laittakaa vapaamuotoiset hakemukset, mikäli olette kiinnostuneita ko. tehtävistä. Sihteerin työskentely on koko toiminnan tärkein tehtävä. Kiitokset Eijalle pitkäaikaisesta ahkeroinnista sihteerin ja hallituksen toiminnasta yhdistyksen hyväksi.

Kiitän jäsenistöä, hallituksen ja toimikuntien jäseniä hyvästä yhteistyöstä ja ahkeroinnista yhdistyksen eteen. Vietetään joulu rauhallisesti lepäillen ja annetaan koirillemme ja myös riistallekin joulurauha.

Palataan joulun jälkeen levänneinä ja virkeinä jatkamaan yhdistyksen asioiden hoitoa.
Oikein hyvää Joulunaikaa ja Uutta Vuotta 2023.

****

Jäsentiedote 25.10.2022

Aika rientää hurjaa vauhtia eteenpäin niin ettei meinaa mukana pysyä. Viimeisimmästä tiedotteesta on aikaa kulunut lähes vuosi. Syksyn kiireet jo meneillään, on päästy syksyisiin harrastuksiin pitkän tauon jälkeen.

Korona jyllää edelleen mutta sen otteet ovat muodostuneet lähes normaaliksi viruksiksi, hyvin harvoin enää näkee kasvomaskeja tai muita suojavarusteita ihmisten kasvoilla. Onneksi tilanne on siltä osin normalisoitunut ja olemme pystyneet järjestämään kaikki tapahtumat suunnitelman mukaisesti.

Kertauksena kuluvan vuoden tapahtumista. Ensinnäkin vuosikokous pidettiin helmikuussa normaalisti lähikokouksena eikä onneksi koronavaikutteita ilmaantunut.

Kahdesti koronan takia peruuntuneet Erämessut voitiin järjestää 6-8. toukokuuta. Valitettavasti näytteilleasettajat ja messuyleisö oli vielä ”varpaillaan” peläten koronan vaikutuksia, joten messujen tulos jäi aika laihaksi taloudellisesti. Eikä ihan turhaa porukka ollutkaan varuillaan, sillä meidän järjestelyporukasta kymmenkunta sai koronatartunnan messujen aikana.

Keväällä yhdessä Beagleyhdistyksen kanssa järjestetty Mehtäkoeranäyttely onnistui hyvin ja sieltä saatiin mojova summa kohentamaan yhdistyksen taloutta.

Kesäpäivää vietettiin Punttisilimässä 29.7, joskin järjestelyt aloitettiin jo edellisenä päivänä. Kesäpäivä aloitettiin ylituomareiden kertauskoulutuksella, jonka jälkeen aloitettiin virallinen osuus muistamisilla ja palkitsemisilla. Iltaa jatkettiin Anita Kajaanin loitsemalla lohisopalla, joka maistuikin taivaallisen hyvältä. Viime hetkellä tullut tieto vuoden 2006 tangoprinssi Jarno Itkosen sairastumisesta aiheutti ”harmaita” hiuksia kun ei saatu korvaavaa musiikkitaituria tapahtumaan ja illan tanssit jäivät tällä kertaa kenties seuraavaan kertaan, valitettavasti. Samana viikonloppuna järjesti Suomen Ajokoirajärjestö Punttisilimässä jalostustarkastuksen kaksipäiväisenä. Molempina päivinä oli parisenkymmentä ajokoiraa testattavana ja tutkittavana.

SawoShow-näyttely järjestettiin Sorsalaon raviradalla kolmipäiväisenä 5-7. elokuuta, jossa koiraesityksiä oli lähes 9000. Meidän tehtävänä oli alueen mitoitus, näyttelykaluston kuljetus ja pystytys sekä talonmiesryhmän tehtäviä koko näyttelyn ajan. Mahtava talkooporukka hoiti meille määritellyt tehtävät kiitettävästi. SIITÄ SUURET KIITOKSET !!! Loppukokousta ei ole vielä pystytty pitämään mutta Ajokoirayhdistyksen osuus oli 25 % tuloksesta ja uskon, että sieltä kohennetaan yhdistyksen taloutta mukavalla summalla.

Punttisilimän vuokraustoiminta saatiin normalisoitua kuluvan kesän aikana ja seuraavakin kesäkausi on jo varattu lähes kokonaan, joten sillä sektorilla menee ihan hyvin.

Syksy on jo hyvällä mallilla tätä kirjoittaessani ja olemme päässeet eräretkille ja kuuntelemaan niin ihanaa sointua eli ajokoiriemme ajoja.

Toivotan eräväelle oikein mukavaa ja antoisaa syksynaikaa ja mahtavia koriemme ajoja.

****

Jäsentiedote 20.12.2021

Elämänkulku soljuu hurjaa vauhtia eteenpäin. Edellisestä tiedotteesta on kulunut aikaa jo puolisen vuotta, jolloin valmistauduttiin juhannuksen viettoon ja pikkuhiljaa syksyn rientoihin. Tässä vaiheessa on syksyiset eräretket jo takanapäin ja valmistaudumme joulun viettoon.

Kulunutta vuotta varjosti edelleen koronapahus, joskin loppuvuodesta pystyttiin jo määrättyjen rajoitteiden puitteissa tapahtumia järjestämään kuten näyttelyitä ja kokeita. Alkukesälle 2021 varatut Punttisilimän juhlatapahtumat peruuntuivat tykkänään, onneksi loppukesästä vuokraajat uskaltautuivat jo juhlia järjestämään rajoitetusti. Tästä saatiin jonkin verran taloudellista apua yhdistyksen kulujen kattamiseen.

Juuri tällä hetkellä koronavirus jyllää jälleen voimakkaasti nuorison ja rokottamattomien keskuudessa. Onneksi yhdistyksen jäsenistöstä suurin osa on saanut ainakin kaksi, jotkut jo kolme koronarokotetta. Voisi sanoa, että me entiset nuoret olemme olleet kerrankin ”etunenässä” kun koronapiikkejä on pistelty kehoon. Toivotaan kuitenkin, että saataisiin koronasta selkävoitto ja päästäisiin normaaliin  elämänkiertoon.

Valitettavasti yhdistyksen talous on tappiollinen tänäkin vuonna. Punttisilimän vuokraustoiminta on ollut hyvin vähäistä ja Erämessut on jouduttu jo kahtena keväänä perumaan. Mehtäkoera-näyttely onnistui hyvin ja siitä yhdistys sai tuloa muutaman tonnin. SAJ:n tukinäyttely tuotti 44 koiralla 450€ tulot, jotka käytettiin Kettukilvan järjestelyihin. Kokeet eivät tuota koskaan muuta kuin tappiota.  

Taloudellisesti tämä vuosi tulee olemaan kirjanpidollisesti, kun poistot on suoritettu, tappiollinen arviolta noin -10000 € edellä kerrottujen asioiden takia. Yhdistyksen pakolliset menot kuten sähkölaskut, vakuutukset, kiinteistöverot, pakolliset kiinteistön korjaukset ja huollot jne on vuosittain hoidettava. Hallitus ja toimikunnat ovat pyrkineet yhdistyksen toimintaa pyörittämään mahdollisimman pienillä kustannuksilla mm. kokouksia on pidetty Teams-ohjelman kautta etäkokouksina.

Syksyn kokeet voitiin kuitenkin järjestää suunnitelmien mukaisesti. Kokeissa koirat saavuttivat huipputuloksia mutta jäniksenajon Kilpa-otteluun ei tänä vuonna päässyt maakuntamme koiria. Kettukilpa järjestettiin Punttisilimässä 11.-12.12. ja se onnistui hyvin, kuningas saatiin loimitettua.

Tulevasta vuodesta on päätetty, että ensi keväänä, äitienpäivän aikaan, järjestetään Erämessut Kuopio -hallissa. Aika näyttää onnistummeko miten hyvin järjestelyissä. Toivoisi ainakin, ettei tapahtumaa tarvita perua koronan takia. Ensi syksylle suunniteltu kolmipäiväinen koiranäyttely Sawo Show-näyttely Sorsasalon raviradalla on tarkoitus järjestää. Nämä suuret tapahtumat ovat yhdistyksen talouden kannalta hyvin tärkeitä tapahtumia, joihin tarvitaan jälleen jäsenistöltä voimakasta panostusta talkoitten merkeissä.

Hyvää Joulunaikaa teille arvoisat jäsenet ja kiitokset yhteistyöstä eri tapahtumissa. Nyt on aika huokaista! Annetaan hetki joulurauhaa myös metsäneläimille. Puretaan enimmät eräpaineet vaikka viemällä riistalle ruokaa syötäväksi. Jatketaan eräharrastusta sitten uuden vuoden jälkeen.

****

Jäsentiedote 22.6.2021

Lämpimiä kesäpäiviä arvoisat jäsenet!
Lämmintä on tosiaan riittänyt ihan liiankin kanssa, mutta ei valiteta, naatitaan!

Kesäkausi alkaa olla puolivälissä ja syksy saapuu yllättävän nopeasti. Nyt viimeistään on aika alkaa alkaa kuntouttamaan koiria, mikäli kelit sallivat, ei kuitenkaan helteellä. Siinähän sitä omaa kuntoakin saadaan kohennettua.

Keskikesän tapahtuma, Juhannus on ihan ”ovella”, nauttikaamme siitä.

Viime vuoden tapaan on koronavirus vaivannut voimakkaasti toimintaamme tänne asti, ainoastaan yksi Punttisilimän ulkopuolin viikonlopun vuokraus on toteutunut. Nyt näyttäisi kuitenkin olevan aika hyvä tilanne koronan suhteen, toivotaan, että pikkuhiljaa päästäisiin jollakin tasolla siitäkin eroon, kokonaan tuskin päästään milloinkaan, on se sellainen riesa.

Yhdistyksen määrätyt kulut pitää maksaa, vaikka vuokraustoiminta on lähes nollassa ja tulos myös. Vakuutusmaksut ja yhä suurenevat sähkölaskut sekä muita pienempiä kuluja erääntyy säännöllisesti maksettavaksi. Tässä vaiheessa tämän vuoden tappio liikkuu reilussa kahdeksassa tonnissa.

Heinäkuun alusta näyttäisi tilanne paranevan, sillä vuokrausvarauksia ei ole enää peruttu. Myös näyttelyt käynnistyvät elokuussa, josta saamme taloudellista tukea.

Yhdistyksen järjestämät tapahtumat käynnistyvät kuitenkin 31.7. järjestettävällä kesätapahtumalla tikkakisoineen sekä maukkaine lohisoppineeja muine viihteineen. Tansseista on luovuttu koronan takia. Vuoden 2020 palkitsemisiset järjestetään kesätapahtuman alussa. Valitettavasti itse en ole tässä tilaisuudessa mukana tärkeän perhetapahtuman takia. Tervetuloa nauttimaan kesäillasta lohisopan kera ja tapaamaan harrastuskavereita.

Näyttelyt käynnistyvät 1.8. erikoisnäyttelyllä kettukilvan tukemiseksi Punttisilimässä. Ilmoittakaa ja tuokaa koiranne näyttelyyn runsain määrin. Seuraava näyttely Mehtäkoera -näyttely 28.8, tätä perinteistä Mehtäkoera -näyttelyä ei voida järjestää Punttisilimässä yhteensattumien takia, vaan näyttelypaikka on Matkailukeskus Rauhalahdessa, Rauhantie 3, Kuopio. Huippuhienot puitteet ovat myös siellä. Tervetuloa näyttelyihin!

Huolehditaanhan parhaasta eräkaverista ja riittävästä raikkaasta vedestä sekä peruskunnon luomisesta silloin kun sääolosuhteet sen sallii. Ajokoiria voi myös uittaa, ne oppivat uimaan veneen perässä kuten muutkin koirat.

Toivotan kesäisen lämpimiä terveisiä. Naatitaan vielä hetki ennen syksyn koitoksia, jolloin pääsemme nauttimaan eräkaverimme ääninäytteistä metsien siimeksessä.

****


Puheenjohtajalta helmikuun viimeisenä päivänä 2021
Vuosikokousasioita ja vähän muutakin tulevaa

Ajokoirayhdistyksen vuosikokous pidettiin viime torstaina 25.2.2021 klo 18.00 alkaen koronarajoitteista johtuen sähköisesti Teams-ohjelman välityksellä. Hallitus ja tarvittavat toimihenkilöt olivat kokoontuneet Punttisilimään pienellä porukalla ja jäsenet olivat etäyhteydessä heihin. Kokoukseen osallistui 21 yhdistyksenjäsentä. Kokoustilanne oli hyvin erikoinen mutta kokous saatiin pidettyä ja päätökset tehtyä esityslistan mukaisessa järjestyksessä. 

Kokouksen alussa hiljennyimme hetkeksi ajasta ikuisuuteen poistuneiden yhdistyksen jäsenten muistoa kunnioittamaan.

Kokouksessa käsiteltiin vain sääntöjen mukaiset asiat. Palkitsemiset, ansiomerkkien luovuttamiset sekä  muistamiset siirrettiin kesätapahtuman yhteyteen 31.7., toivottavasti korona sallii järjestämisen. 

Kokouksen avauspuheenvuorossani kerroin palkittavista ja Eija on julkaissut tehdyistä päätöksistä myös tiedotteessaan yhdistyksen kotisivuilla ja facebookissa. Vuoden 2020 suomenajokoirakilpailun voitti kva-K Ajoketun Humu, jonka omistajaa Joni Kumpusalmi Suonenjoelta, Humun voittopisteet olivat 79, toisena Pulasteen Pietu, jonka omistavat Jussi Kananen ja Pertti Säisä pistein 56, kolmanneksi sijoittui Rinnepellon Viiruveera, om. Anssi Ruotsalainen 44p. Vuoden näyttelykoirakilpailun voitti Kahvanahon Hellekesän Helmi pistein 50, om. Jenni Kärkkäinen-Kiiminki ja Marja Kuivas, Pielavesi, toiseksi tuli Äkkipojan Älli pistein 12, om. Kari Juutilainen. Vuoden ahkerin palkintotuomari 2020 on Matti Karppinen 30 tuomarointipäivällä. Vuoden nuori ajokoiraharrastaja on Riku Savolainen. Onnittelut kaikille osapuolille!

Koronan rajoitukset ovat vaikuttaneet yhdistyksen toimintaan maaliskuusta 2020 lähtien ja vaikuttaa edelleen. Monet tapahtumat, joista olisi ollut yhdistykselle taloudellista hyötyä jouduttiin perumaan niin kuin olen jo aiemmin kertonut. Valitettavasti myös tulevan kesän vuokrausvarauksia on jo useita peruuntunut, tämä tulee vaikuttamaan meidän talouteen merkittävästi. Tälle keväälle suunnitellut Erämessut on myös jouduttu siirtämään keväälle 2022, samoin keväälle ajoitettu Mehtäkoera -näyttely jouduttaneen siirtämään myöhempään ajankohtaan.

Talkootyö eri muodossaan on ollut merkittävässä roolissa säästöjen takia ja edelleenkin kantava voima, josta suuri kiitos hallitukselle, eri toimikunnille sekä kaikille mukana olleille yhdistyksen jäsenille ja ahkerille talkoolaisille.

Taloustilanne yhdistyksellä on kuitenkin kohtalaisen hyvä olleiden säästöjen vuoksi. Päättynyt vuosi 2020 oli tappiollinen n. -13.000 €, ja kirjanpidollisesti poistojen jne. jälkeen noin -15.000 € tappiollinen. 

Kiitän kennelpiirin puheenjohtajaa Erkki Savolaista ja SAJ:n varapuheenjohtajaa Viljo Pennasta järjestöjen tervehdysten tuomisesta kokoukseen osallistujille. 

Kiitän myös luottamuksesta valita minut jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2021. Kiitos kuuluu myös hallituksen jättäneille Markus Hartikaiselle, Toivo Hartikaiselle ja Reijo Ahoselle sekä SAJ:n hallituksesta pois jääneelle Viljo Pennaselle yhdistyksen ja ajokoirien eteen tehdystä työstä. Toivotan tervetulleeksi kaikki (entiset ja uudet)  kokouksessa hallitukseen valitut tekemään tärkeää hallitustyötä (Eija Airaksinen-Tommi Stedt, Markus Miettinen-Arto Suhonen, Heikki Hartikainen-Markku Timonen). Hallituksen jäsenyys ja toimikuntapaikka eivät ole pelkkiä nimityspaikkoja, vaan ne vaativat kaikilta hallituksessa olijoilta päätösten tekemistä, sitoutumista ja vastuunottamista yhdistyksen asioihin. Toimikuntien puheenjohtajat on valittu hallituksen jäsenistä, näin vuorovaikutus hallituksesta toimijoihin säilyy. Uskon, että tällä porukalla on hyvä jatkaa tätä työtä.

Toiminnantarkastajina jatkavat Hannu Taskinen (varalla Kalevi Eskelinen) sekä Hannu Meklin (varalla Veikko Nissinen). Kennelpiirin vuosikokousedustajat valtuutettiin valitsemaan ajokoirahallituksen toimesta. Suomen Ajokoirajärjestön hallituksesta jättäytyi pois Viljo Pennanen ja hallitukseen esitettiin valittavaksi Risto Kuivalainen ja hänen varahenkilökseen Tomi Laakkonen. SAJ:N vuosikokousedustajiksi valittiin Kari Juutilainen ja Matti Karppinen ja varalle allekirjoittanut.

Hallitus piti pikaisen järjestäytymiskokouksen heti vuosikokouksen jälkeen ja pitempi kokous, jossa paneudutaan asioihin perin pohjin, pidetään 16.3. Hallitus on pitänyt lähes vuoden kokouksensa etänä ja näin on myös tarkoitus jatkaa, aikaisemmin käytettiin skype-sovellusta, mutta nyt siirrytään käyttämään TEAMS-sovellusta. Etäkokousten pitämiseen pakottaa korona, mutta tästä on ollut yhdistykselle hyötyäkin, on säästetty kokouskuluja. Kokoukset ovat onnistuneet hyvin. 

Seuraavaksi kerron tiivistelmän vuosikokouksen 25.2.2021 kulusta, koska kokoukseen osallistui vähäinen määrä jäsenistöä koronarajoitteiden takia. 
•    kokouksen puheenjohtajana toimi Erkki Savolainen ja sihteerinä Eija Airaksinen
•    pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Kari Juutilainen ja Kalevi Eskelinen
•    toimintakertomus vuodelta 2020 hyväksyttiin pienin tarkennuksin
•    hyväksyttiin hallituksen laatima varainhoitokertomus
•    sekä toiminnantarkastajien niistä antama lausunto 
•    sekä päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille
•    hyväksyttiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Jäsenmaksut ja kulukorvaukset päätettiin pitää entisen suuruisina. 

Tulevaa 

Alkanut vuosi on alkanut hiljaisissa merkeissä, pakkaskoe peruttiin koronan takia, vuosikokous jouduttiin pitämään etänä ja ajokoiraharrastajat eivät päässeet turisemaan ja vaihtamaan kuulumisiaan nenätysten, Erämessut on siirretty keväälle 2022 koronan vuoksi, Mehtäkoera -näyttely joudutaan mahdollisesti myös siirtämään koronan takia, vuokrauksia siirtyy tai perutaan koronan takia jne jne.. surullista luettavaa. Koronakurimuksen takia ainakin alkuvuosi 2021 pitää pyristellä määrätyin varotoimin.

Talousasioista pidetään hallituksessa hyvää huolta ja pitäydytään talousasioissa tiukalla säästölinjalla.

Kesätapahtuma on suunniteltu pidettäväksi lauantaina 31.7., sunnuntaina on kova aikomus saada pitää Kettukilvan tukemiseksi meille myönnetty erkkari, jonne olemme kutsuneet tuomariksi Elena Olkkosen (ent. Ruskovaara), hänen varahenkilö on vielä selvittelyn alla. SAJ:n vuosikokous on elokuussa ja sinne on aikomus järjestää bussikuljetus, Kuivalaisen Risto tietää tästä enemmän.

Tulevana syksynä on koerintamalla haasteita, sillä Kettukilpa järjestetään Punttisilimässä 11.-12. joulukuuta. Koevalmisteluja on jo aloitettu ja myyntituotteita hankittu, kotisivu on avattu, se löytyy yhdistyksen kotisivujen alta. Yhdistys järjestää myös jäniksenajon Kilvan idänlohkokokeen 30.-31.10.2021 kaikkien muiden perinteisten kokeitten lisäksi. Myös Nuorten Oma Ajokoe saa jatkumon ja se pidetään syyslomaviikon 42 keskiviikkona. Toivotaan, että syksyn kokeet saadaan pitää jo normaaliolosuhteissa.

Toivottavasti koronarokotukset etenevät ja saamme tästä suojan mahdollisimman pian ja kattavasti.

Terveisin Seppo Soininen
puheenjohtaja, p. 050 561 0743
Minulle saa soittaa, jos herää kysymyksiä!

****

Jäsentiedote 18.12.2020

Edellisen jäsentiedotteen 5.5.2020 jälkeen koronavirus on jatkanut ”voittokulkuaan” ja haitannut edelleen yhdistyksen toimintaa raskaalla kädellä.

Onneksi Suomen Ajokoirajärjestön aiemmin siirtynyt vuosikokous 15.8.2020 ja samalle viikonlopulle suunnitellut luennot, kesätapahtuma ja jalostustarkastus, pienellä riskillä ja erityisillä varotoimilla, voitiin järjestää ja näin jälkeenpäin voidaan todeta ettei onneksi virustartuntoja ilmaantunut.

Edellisessä tiedotteessa kerrottujen tapahtumien peruuntumisten lisäksi vuokraustoiminta hiipui kesäkaudella kokonaan, ainoastaan syyskesällä oli muutamia ulkopuolisia vuokrauksia. Samoin jouduttiin perumaan meille koiraharrastajille hyvin tärkeitä ajokokeita niin meillä kuin koko suomenmaassa.

Kaikki toiminta yhdistyksessä on toteutettu ”säästöliekillä” ja pienellä porukalla. Lähes kaikki kokoukset pidettiin etänä Skype-kokouksina kustannusten välttämiseksi. Hallitus ja toimikunnat ovat tästä huolimatta hoitaneet kaikki niille annetut tehtävät. 

Talousennustetta on saatu korjattua viime tiedotteen jälkeen positiiviseen suuntaan, joka näyttäisi vuoden lopussa olevan noin -15000 € tappiollinen.

Koronavirus aiheuttaa niin taloudellista ongelmaa mutta myös sosiaaliset kanssakäymiset ovat jääneeet hyvin minimaalisiksi ja hallitus ja toimikunnat tuntevat vaikean tilanteen seurauksena olonsa hyvin eristäytyneiksi.

Toiminnan tulee jatkua joka tapauksessa muodossa tai toisessa. Toivotaan, että koronan taltuttamiseksi kehitetyt rokotteet saadaan mahdollisimman nopeaan käyttöön ja päästään  pikkuhiljaa normaaliin elämäntoimintaan. Paljon on toiveita mutta aika näyttää miten elämä jatkuu !

Kaikesta huolimatta toivotan hyvää joulunaikaa ja tulevaisuutta teille arvoisat jäsenet, kyllä me tästä kurimuksesta vielä selvitään, näin on pakko uskoa ja toivoa !

Jouluisin terveisin Seppo Soininen
puheenjohtaja, p. 050 561 0743

****

Jäsenistötiedote 5.5.2020

Pohjois-Savon Ajokoirayhdistys ry. tiedottaa jäseniään poikkeustilanteesta josta olette kuulleet ja lukeneet. Korona Covit-19-virus  jyllää maailmalla, eikä siitä ole vältytty meillä kotosuomessakaan, tämä vaikuttaa myös meidän koiraharrastukseemme hyvin negatiivisesti.

On jouduttu perumaan suuria tapahtumia koirarintamalla, jotka vaikuttavat yhdistyksemme toimintaan niin sosiaalisesti kuin myös taloudellisesti mm. keväälle suunniteltu Savon Erämessut jouduttiin siirtämään vuodelle 2021 Suomen hallituksen määräämien korona-rajoitteiden takia, samoin Punttisilimässä kevääksi suunniteltu Mehtäkoeranäyttely jouduttiin perumaan samoin rajoittein. Elokuulle ajoitettu Sawo Show-näyttely jouduttaan myös perumaan, koska rajoitteiden takia valmisteluaika kävi vähiin ja kun ei ollut varmuutta poistuuko rajoitteet vai ei, ei uskallettu ottaa riskiä esim. tuomareiden lentolippujen varaamisella, jos tilanne olisikin kieltänyt tapahtuman järjestämisen, olisi syntynyt järjestäjille paljon velkaa. Myös nuorille tarkoitettu nuorisokoiraleiri jouduttiin tältä kesältä perumaan.

Korona-virus on myös aiheuttanut Punttisilimän viikonloppuvuokrauksien peruuntumisia runsaasti tai varauksia on siirretty seuraavaan kesään.

Seuraava kriittinen tarkastelukohta ajoittuu 15.-16.8 viikonloppuun, jolloin olisi tarkoitus järjestää lauantaina Punttisilimässä Suomen Ajokoirajärjestön aiemmin peruuntunut vuosikokous sekä lisäksi SAJ:n jalostuspäivät ja illalla vielä kesätapahtuma. Lisäksi sunnuntaina olisi tarkoitus järjestää jalostustarkastus. Näistä tarkemmin seuraavassa Ajokoiramies-lehdessä. Nähtäväksi jää josko koronavirus ja maan hallitus sallivat näiden tapahtumien järjestämisen. Toivotaan parasta !

Korona-viruksesta johtuen 16.5. ajoitettu kevätsiivoustalkoot myös joudutaan perumaan, hoidamme pienemmällä porukalla siivousasiat kuntoon.

Kaikki edellä mainitut tapahtumien peruuntumiset tänä vuonna vaikuttavat yhdistyksen talouteen ennusteen mukaan arviolta noin -25000 € tappiota ja mikäli loppukesän viikonlopun juhlavaraukset peruuntuvat niin vieläkin enemmän. Yhdistyksellä on kiinteitä kustannuksia, jotka on maksettava, oli tilanne mikä tahansa mm. sähkölaskut, vakuutukset ym. jne.

Onneksi meillä on edellisten vuosien aikana saatu säästettyä jonkinmoinen ”pesämuna”, joten emme ensimmäisenä tarvitse lähteä hattu kourassa pankinjohtajan pakeille lainaa ruinaamaan. Toivon hartaasti, että koronavirus taittuu mahdollisimman pian ja päästään normaaliin toimintaan ainakin viimeistään kun koekausi alkaa.

Mikäli jatkossa on aihetta, tulemme informoimaan jäsenistöä yhdistyksen kotisivulla.

Hyvää kesää teille kaikille, ulkoillaan koiriemme kanssa.

Seppo Soininen, puheenjohtaja
p. 050 561 0743